Przecier z cukinii.

To kolejny przepis dotyczący cukinii.


Ok. 1.5 kg cukinii
szczypta papryki czerwonej.
ok.1 łyżki ziół.


Obieramy cukinię, kroimy w kostkę. Do sporego garnka wkładamy obraną cukinię, szczyptę papryki oraz zioła. Ja akurat miałam suszone oregano, ale może być każde zioło. Wlewamy wodę i gotujemy do miękkości. U mnie to było ok. 30 min. Odstawiamy by przestygło, a potem miksujemy blenderem na gładką masę.


Wkładamy masę do słoików i pasteryzujemy przez ok. 15 - 20 min. 

Komentarze

  1. Witaj Moniko.
    Ooooo, coś nowego. Przetwory z cukini, to domena mojej żony.
    Pozdrawiam serdecznie.
    Michał

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze.

Popularne posty z tego bloga

Blog

11 Listopada - Święto Narodowe.

Miękinia-koncert akordeonowy.