Święto pstrąga w Złotym Potoku.

Przez dwa dni w Złotym Potoku było Święto Pstrąga.
To już kolejna edycja tego pięknego święta.





Można było spróbować pysznej rybki, napić się kwasu chlebowego czy spróbować chlebka domowej roboty.Na takim święcie byliśmy pierwszy raz.








 Przyglądaliśmy się wręczaniu nagród w zawodach wędkarskich, w konkursie na najlepszą potrawę z pstrąga. O samym konkursie napiszę osobny post. Zaciekawił nas sposób przyrządzania " rybnego " bigosu. Przygotowywał go Remigiusz Rączka, znany śląski kucharz. 



O tym " rybnym " bigosie również poświęcę osobny post. Dzieciaki miały frajdę w postaci, wesołego miasteczka oraz licznych gier i zabaw.   

Komentarze

  1. Chętnie napiłabym się kwasu chlebowego, bo nigdy go nie próbowałam. Często oglądam, jak gotuje pan Rączka i lubię słuchać, jak mówi gwarą.
    Bardzo gorąco pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Przypuszczam, że była to świetna impreza.
    Czy pstrąg był obtaczany w migdałach?
    Nie miałam pojęcia kim jest Pan Rączka.
    Świetny facet. Oglądałam filmiki na youtube.
    Pozdrawiam:)*

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze.

Popularne posty z tego bloga

Blog

11 Listopada - Święto Narodowe.

Miękinia-koncert akordeonowy.